Natalia's On Cafe - Tense, Nervous, Natalia?

Inte föra över ångest

Posted Sept. 28, 2016, 1:49 p.m. By natalia Tags: Familj

Hösten har kommit
Under höstsäsongen blir jag ofta väldigt deprimerad. Hur mycket jag än  försöker motarbeta det och ignorera det så går det inte. Det är något som gör att jag bara mår dåligt under hösten. Och jag vill inte göra det. Det har varit såhär ända sen jag  var i övre tonåren  Och jag har försökt hantera detta själv under alla år men nu har jag faktiskt bestämt mig för att gå till en samtalsterapeut i Stockholm. Jag hoppas verkligen att detta kommer hjälpa mig, och jag har faktiskt bestämt mig för att tro på detta med psykologi, jag ska verkligen ge det en chans.
Att jag har bestämt mig för att göra detta beror mestadels på att min äldsta dotter börjar bli gammal nog att förstå att jag mår dåligt och jag vill verkligen inte föra över min ångest på henne. Det är nog det värsta jag kan tänka mig att göra som mamma. Det största misstaget. Men det är också så himla enkelt att göra, det är enligt mig den största björntjänsten man kan göra sitt barn, men också den enklaste.

Jag vill alltså inte alls att hon ska påverkas, så därför ger jag helhjärtat denna samtalsterapin en chans. Den börjar nu på måndag och jag ser fram emot det, det ska bli väldigt intressant att se vad hon säger. Min kusin har gått till en terapeut i flera år nu och hon säger att hon mår mycket bättre eftersom att det kan vara skönt att höra någon annans perspektiv på saker och ting, det gör ibland att hon inser att problemen som hon ser som berg, endast är småsten - grus.

Vi får helt enkelt se hur allt går, vem vet egentligen. Om ett år kanske jag inte alls kommer att må dåligt under hösten igen.